Meubel, Reksysteem Sleipnir, Afbeelding 1
Meubel, Reksysteem Sleipnir, Afbeelding 2
Meubel, Reksysteem Sleipnir, Afbeelding 3
Meubel, Reksysteem Sleipnir, Afbeelding 4

Sleipnir
Reksysteem

Vanaf 578 euro
Configureer nu

Afmetingen

 • breedte: per 50cm of 100cm
 • diepte: 35cm
 • hoogte: tot 200cm

Levertijd

 • 4-8 weken

Beschikbare materialen

 • Europese eik
 • Amerikaanse walnoot

Over Sleipnir

Sleipnir is een modulair reksysteem, volledig gemaakt uit hout. Doordat het modulair samen te stellen is, kan je het helemaal aanpassen aan jouw situatie. Je bouwt als het ware je eigen uniek meubelstuk. Je kan het ook als open wandkast of als roomdivider zien, laat je creativiteit de vrije loop.
Sleipnir rek keuken

Functionaliteit

Heb je een beperkte ruimte, bijvoorbeeld een open appartement of loft, dan kan je het rek als roomdivider gebruiken. Bovendien is Sleipnir een multifunctioneel meubelstuk. Je kan het in meerdere ruimtes in huis gebruiken. Zo past het reksysteem in ieders woonkamer om je favoriete boeken, fotokaders, planten of trendy accessoires op te zetten. Maar ook in de keuken kan een eenvoudige configuratie de kamer opfleuren. Een paar kookboeken erop, een plantje ernaast aangevuld met een paar kookpotten of leuke glazen en keukenaccessoires en het maakt jouw keuken echt af.

En wat dacht je van een rek in de inkomhal? Als de seizoenen wisselen kan je er in de winter alle mutsen, sjaals en handschoenen van het hele gezin op kwijt in een mooie opbergbox. Of helemaal onderaan plaats je de schoenen die je doorheen de week draagt. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om ons reksysteem niet alleen te plaatsen om je interieur op te fleuren, maar ook om er echt een gebruiksobject van te maken.

Esthetiek

De zwarte muurbeugels in combinatie met het warme eikenhout geven het stijlvolle rek een strakke, moderne uitstraling. Het open reksysteem past zelfs in een industrieel interieur. De legplanken verspringen telkens van niveau, dat geeft het rek een speels en luchtig effect. Hierdoor oogt het niet te zwaar in je interieur.

De legplanken worden op hun plaats gehouden door 4 deuvels op iedere hoek. Gebruik je een achterwand, dan leunt de legplank hierop en hoef je enkel nog vooraan twee deuvels te gebruiken. Je kan de legplanken gemakkelijk op een andere hoogte leggen door de houten pinnen eruit te nemen, de legplank te verschuiven in hoogte en de deuvels er terug onder te steken. Om de 10 cm hebben we een gaatje voorzien waar de deuvels in passen.

Sleipnir rek esthetiek
Sleipnir rek bureau

Thuiskantoor

Heb je nood aan een compacte en snel toegankelijke werkplek in de living, dan kan je er ook een diepere legplank in configureren die je als werktafel kan gebruiken. Je kan dan op het rek de mappen van je home office kwijt. Om ervoor te zorgen dat je in een goed verlichte omgeving kan werken, kunnen wij een ledstrip voorzien in de plank boven de bureauplank. Bij een bureau raden we ook steeds een stootplank achter het bureaublad aan zodat jouw schrijfgerei er niet af kan rollen.

Kwaliteit

Het rek wordt volledig gemaakt in onze eigen atelier in Lokeren. De poten worden met de hand gemaakt uit ruwe balken massieve Franse eik. Voor een lange levensduur worden ze vervolgens behandeld met een duurzame olie. De legplanken en stootborden worden gemaakt uit hoge kwaliteit gefineerd plaatmateriaal van het Belgische merk Shinnoki.
Sleipnir rek constructie
Sleipnir rek veiligheid beugel

Veiligheid

De rekken van Woodmen & Tree kunnen bevestigd worden aan de muur met onze zelf ontworpen beugels uit zwart gepoederlakt aluminium. Deze beugels schuif je over de achterste poten. Op die manier kan je zelf kiezen op welke hoogte je ze vastmaakt aan de muur. Standaard raden we 2 beugels aan per rek. Ga je voor een hele wand, dan bekijken we best samen hoeveel beugels er voorzien worden.

Opbouw

Omdat ons reksysteem modulair is, kan je elk onderdeel apart kopen. Het is de bedoeling dat je zelf je rek samenstelt afhankelijk van de ruimte die je hebt. Wil je het rek na een aantal jaar uitbreiden of op een andere manier configureren, dan kan dat simpelweg.

De opbouw van het rek gebeurt van onder naar boven. Ook als je met meerdere eenheden naast elkaar werkt, bouw je ze allemaal tegelijk op. Je maakt dus best op voorhand een plannetje zodat je per niveau kan zien welk deel van het rek je nodig hebt.

De hoogte van de legplanken is per 10 cm instelbaar. Let er bij je configuratie op dat je geen 2 legplanken naast elkaar op dezelfde hoogte kan steken aangezien ze dezelfde poten delen.

Sleipnir rek opbouw
Maatwerk

Maatwerk

De tint die we standaard gebruiken voor de legplanken is “natural oak”. Ben je op zoek naar een andere kleur of een ander materiaal, neem zeker contact op met ons. Dan bekijken we samen hoe we jouw project kunnen realiseren. Er zijn tal van mogelijkheden.

Wil je ons rek gebruiken in een groter project zoals voor winkelinrichting of horeca? Laat het ons zeker weten! We kunnen dan extra advies aanbieden en een prijs op maat uitwerken.

Specificaties

Hoogte - poten
 • 1 meter
 • 1,5 meter
 • 2 meter
Hoogte - stootborden
 • 10 cm
 • 20 cm
 • 30 cm
Breedte - legplanken
 • 0,5 meter
 • 1 meter
Breedte - stootborden
 • 0,5 meter
 • 1 meter
Diepte - legplanken/bureau
 • 35 cm
 • 50 cm (bureau)

Gerelateerde items

Bezoek onze toonzaal
Nieuwsgierig hoe we onze meubels maken? Ontdek onze collecties en bezoek ons atelier met showroom in Lokeren, en leer zo onze ambacht en producten kennen. Laat ons iets weten en dan plannen we samen een afspraak in.